L'AGE D'OR ....
has a place in the cloud

1200

LEDENPAGINA

Voorlopig geen fysieke bijeenkomsten

Het kabinet heeft besloten om vanaf 14 oktober 2020 p:.s:. in een gedeeltelijke lockdown te gaan. Die lockdown werd in december aangescherpt. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden.

Daarom is het besluit genomen dat wij tot nader order niet meer fysiek bijeenkomen. Binnenkort volgen nadere gerichten over hoe wij gedurende deze lockdown de contacten willen onderhouden. Ga naar de arbeudstafel voor de laatste berichten omtrent de geplande activiteiten.

Instructie avonden "Geschiedenis L'Age d'Or".

Met ingang van Februari 2021 organiseert L'Age d'Or een aantal instructie avonden over de recente geschiedenis van L'Age d'Or. We kijken daarbij juist naar de laatste 55 jaar, waarbj de aanleiding tot de herconstitutionering van L'Age d'Or als onderwerp wordt behandeld. Zie meer onder Instructie

Niet om de aankomst,
maar om de reis.....

L'Age d'Or, sinds 1758 een bijzondere vrijmetselaarsloge in Leiden

Het is goed om doelen te hebben, maar je leert  het meeste van de weg daar naartoe. Door fouten en uitdagingen te overwinnen, kom je jezelf tegen en leer je jezelf pas echt kennen. Zo verloopt ook de ontwikkeling van de vrijmetselaar, die gaande zijn ontwikkeling leert omgaan met de tegenslagen van alle dag en het voordeel dat hij haalt uit het kennen van waarheid.

De werkelijke diepgang van zijn reis naar het licht komt door de ervaringen die hij opdeed tijdens zijn soms moeizame reis.

LADODOCS:

Men vindt hier o.a. de geschriften van onze broeders Prof. Dr. MJM de Haan, Dr. C.J. Hagen, Dr M. Jacobs, Drs E. Kwaadgras, Drs DCJ van Peijpe e.v.a.

In deze directory vinden leden der loge documenten die van belang zijn voor aangenomen logeleden.

SYLLABUS

Waaronder de SYLLABUS 2018 en als laatste toevoeging de levensschets van onze broeder Ab Goedhals zoals die op 2 mei 2019 door onze broeder Redenaar werd uitgesproken.

Toegang? Paswoord en UserID nodig Deze directory is beveiligd. Door op deze tekst te klikken komt u op de desbetreffende weblocatie terecht. Om toegang te verkrijgen tot deze weblocatie dient u te beschikken over een combinatie van userID en password. Wanneer u onverhoopt problemen heeft met de toegang hiertoe kunt u de webmaster daarvan te berichten. meer.....

inschrijven Open Loge

L'Age d'Or, sinds 1758 een bijzondere vrijmetselaarsloge in Leiden

ARBEIDSTAFEL 2021

Geen fysieke loge bijeenkomsten. Wel digitale ontmoetingen

  • 6 januari 2021, digitale nieuwjaarsbijeenkomst via Zoom
  • 1 februari 2021 - Instructie avond; A:. Br:. Borra geeft instructie over de geschiedenis van L'Age d'Or
  • 1 maart, Instructie via Zoom, A:. Br:. Aris: "Misschien moet er nog wat duidelijker naar voren komen in welke sfeer de andere loges indertijd werkten - met uitgangspunt "broederschap" en minder gericht op de "craft''.

Zie hieronder het hoofdstuk INSTRUCTIE

Als download zijn de bijhorende documenten beschikbaar via dit web adres:

 

It appears you don't have Adobe Reader or PDF support in this web browser.

Click here to download the PDF

Instructie:

 

De geschiedenis van L'Age d'Or

Met ingang van 2021 heeft de loge de recente geschiedenis van L'Age d'Or tot kernthema gemaakt. Deze instructiesessies zullen telkens op de 1ste maandag van de maand, muv Januari, georganiseerd zullen worden.

Deze keer zullen de achtbare broeders "bien instruit" niet het woord voeren, maar zal telkens een hoofdstuk uit het boek L'Age d'Or 50 jaar als onderwerp dienen. De tekst van dit onderwerp zal als download ter beschikking worden gesteld, opdat de deelnemende broeders zich kunnen inlezen. Tijdens de instructie zal worden verwacht dat deelnemende broeders vragen en opmerkingen stellen die leiden tot een dialooog van de deelnemende broeders. De rol van de broeder "bien instruit" is het begeleiden van het gesprek. Richtinggevend zal zijn de input van de deelnemende broeders. Ook hier geldt: "Op U komt het aan!"

Het onderwerp voor de eerste instructiesessie betreft de aanleiding tot het (her)oprichten van aan tweede loge in Leiden. De link hieronder verbindt de deelnemer met de overwegingen die DCJ van Peijpe kenbaar maakte toen dit onderwerp in belangstelling kwam te staan binnen de loge "La Vertu" vanwaaruit de reconstitutionering van L'Age d'Or uiteindelijk een feit werd.

L'Age d'or

Steenschuur 6

Leiden

info@lagedor.nl

 

 

© Copyright  L'Age d'Or (2020).

vrijmetselaars in leiden sinds 1758

960

768

550

480