LUSTRUM VIERING

Op 13 october 2013 werd herdacht dat L'Age d'Or 50 jaar daarvoor werd her-opgericht. Hieronder enige sfeerbeelden van de activiteiten.

Broederband

Symboliek

Constitutiebrief

Ritualen

Jong en oud

Inclusief

WERKEN IN DE LOGE

Het werk van de vrijmetselaar vindt z'n oorsprong in onze gezamelijke arbeid in de loge. Wij werken met onze broeders aan onszelf door het interpreteren van de ritualen, daarbij geholpen door de symbolen. We gaan daarbij onze geschillen uit de weg en zoeken naar overeenkomsten.

het onderlinge . . . .

contact . . . .

maakt ons werk . .

. . . lichter

LUSTRUM VIERING 2013 - 2018

De loge L'Age d'Or werd in 1963 gereconstitutioneerd nadat er behoefte bleek te bestaan aan een loge die niet elke week bij elkaar komt, waar de beleving van  de ritualen een hoofdzaak is en waar het officierenkorps jaarlijks verjongd wordt. Het concept voor een bijzondere Leidse loge die anno 2020 plaats biedt aan een 50-tal broeders wiens leeftijd uiteenloopt van midden 20 tot 90 jaar! Onze leden komen voort uit de wereld van de kunst, de wetenschap, het zakenleven, de wereld van het recht met advocaten en rechters, ex-militairen en studenten.

Regelmatig houdt de loge een Open Avonden om belangstellenden kennis te laten maken met L'Age d'Or en te laten proeven van die wonderlijke broederband die vrijmetselaren wereldwijd delen.

Wij vieren elke 5 jaar deze gebeurtenis. Bovenstaande beelden geven een impressie van de festiviteiten in 2013 en 2018

‚ÄčBelangstelling?

 

L'Age d'Or, vrijmetselaarsloge nr 235

Leiden, Steenschuur 6

info@lagedor.nl

960

 

768

768

550

380

320