VIDEO RESOURCES

Loading...

Er worden veel video's gemaakt over vrijmetselarij. Niet in de laatste plaats omdat veel loges steeds meer openheid willen geven om de mythen en legenden die er rond dit onderwerp spelen tegen te gaan.  Sommige video's bieden een eerlijke, objectieve en informatieve zienswijze, andere halen de grootst mogelijke onzin als ultime waarheid aan. Wij laten het aan de zoekende zelf over dit te onderzoeken, wij maakten een kleine selectie van het video materiaal dat beschikbaar is.

We gebruiken deze video's op basis van "fair use"; alle video's zijn ook beschikbaar via de bekende digitale kanalen.

Hieronder een animatie als introductie op het onderwerp Vrijmetselarij.

In Den Haag is het museum van de Vrijmetselarij gevestigd waar een goede indruk wordt gegeven van de vrijmetselarij door de eeuwen heen.

 

Omroep Brabant stuurde een verslaggeefster op pad die een loge bezocht in Eindhoven alwaar een verrassende open inkijk gegeven wordt van een van de ritualen in die loge.

Zienswijze van een gedeputeerd meester van een Amstelveense loge.

Vrijmetselaars zijn overal aanwezig. Zo ook in de US, waar de werkwijze van de vrijmetselaars enerzijds "out-in-the-open" is, anderzijds houdt men de ritualen en symbolen zoals die binnen de werkplaats worden gebruikt geheim. Een interressante blik in vrijmetselarij in de US.

 

L'Age d'Or, vrijmetselaarsloge nr 235

Leiden, Steenschuur 6

info@lagedor.nl

960

 

768

768

550

380

320